1992*.jpg./imagesArray ( [0] => ./images/1992_king.jpg [1] => ./images/1992_lateef.jpg [2] => ./images/1992_mcferrin.jpg [3] => ./images/1992_starr.jpg ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/1992.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 1992

Nousua laman keskellä
Helmikuussa 1992 valmistunut tilinpäätös kertoi edellisen kesän olleen käännekohta: ensimmäisen kerran kymmeneen vuoteen festivaali oli ollut tulokseltaan tasapainoinen. Se ei kuitenkaan vielä merkinnyt kuiville pääsemistä. Silti Pori Jazzia luonnehdittiin lama-ajan talousihmeeksi. Kun kaikkialla säästettiin ja useimmat kesätapahtumat joutuivat henkensä pitimiksi luopumaan osasta toimintojaan, Pori Jazz onnistui hankkimaan kesäksi 1992 kolmanneksen enemmän sponsorirahaa kuin vuotta aiemmin. Pääsponsoreina olivat Tele, SAS, Suomen Tupakka, Postipankki, Kansa ja Olivetti.

Huhtikuussa Pori Jazz Oy:n tilintarkastajat totesivat, että Pori Jazz -kokonaisuuden taloudenhoidossa oli viimeksi kuluneen vuoden aikana tapahtunut selvä muutos parempaan päin. Uusi toimitusjohtaja Kainulainen oli tehnyt sen mitä häneltä Poriin saavuttuaan odotettiin: käynnistänyt tiukan taloudellisen saneerauksen ja saanut käyrät kääntymään ylöspäin.

© Copyright Pori Jazz