1987*.jpg./imagesArray ( [0] => ./images/1987_calloway.jpg [1] => ./images/1987_emily_ja_isi.jpg [2] => ./images/1987_jazzkatu.jpg [3] => ./images/1987_jazzkuljetus.jpg [4] => ./images/1987_king_ja_lucille.jpg [5] => ./images/1987_manhattan.jpg [6] => ./images/1987_nuorena.jpg [7] => ./images/1987_tumma_komea_mystinen.jpg ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/1987.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 1987

Jazzin uusi tuleminen tuntuu
Kesällä 1986 säteilyn pelosta poisjäänyt Manhattan Transfer halusi tulla paikkaamaan. Uudessa 14-sivuisessa sopimuksessa oli nyt tiukat peruutusehdot.

Helmikuussa julkistettiin ensimmäiset vihjeet Pori Jazz 87:n esiintyjistä. Listalla olivat Manhattan Transferin lisäksi mm. Miles Davis, Art Ensemble of Chicago, Ahmad Jamal, Dizzy Gillespien big band, B.B.King, Stan Getz, Terence Blanchard & Donald Harrison ja Courtney Pine. Porin vilkkaan vaihto-ohjelman puitteissa oli luvassa yhtyeitä Messinan, Haagin ja Detroitin festivaaleilta sekä Unkarista ja Neuvostoliitosta. Kulttuurivaihtosopimus toi Kuubasta laulajia ja soittajia.

Huhtikuussa ilmestyneessä lippujen ennakkotilausesitteessä aiemmin mainittujen nimien rinnalle olivat ilmestyneet mm. Cab Calloway, Hugh Masekela, Carmel, James Newton ja Jay Hoggard.

Jazzin harrastus Suomessa oli vuoden sisällä kokenut uuden nousun, mikä näkyi uusien jazzmuusikoiden, -levytysten ja -tapahtumien määrän nopeana lisääntymisenä. Jazz oli pitkästä aikaa in, ja se tuntui selvästi Porissakin. Kotimaisia kokoonpanoja oli tulossa kolmisenkymmentä.

Manhattan Transfer osoittautui Miles Davisin ja B.B.Kingin veroiseksi vetonaulaksi: ennen festivaalin alkua sen konserttiin oli myyty jo 4 000 lippua. Ennakkoilmoitetuista vain Dizzy Gillespien 70-vuotisjuhlaorkesteri oli peruutettu.

© Copyright Pori Jazz