1985*.jpg./imagesArray ( [0] => ./images/1985_kirvatsilla.jpg [1] => ./images/1985_luodon_lava.jpg [2] => ./images/1985_peace.jpg [3] => ./images/1985_pollarit.jpg [4] => ./images/1985_sadetta.jpg [5] => ./images/1985_vaughan.jpg [6] => ./images/1985_vip_passi.jpg ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/1985.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 1985

Kaupunkilaiset jazztalkoisiin
Festivaalibudjetti pyöri 6 Mmk:n tienoilla. Valtion tuki oli edelleen noin 3 %. Huhtikuun lopulla Pori Jazz sai lisäksi lämmintä kättä: Turun ja Porin läänin taidepalkinnon (5 000 mk). Luovutustilaisuudessa toiminnanjohtaja Kangas soitti kiitokseksi bassolla sävelmän "Vippaa mulle viitonen".

Porin kaupunki oli vahvasti mukana: festivaaliavustusta myönnettiin 500 000 markkaa. Toiset puoli miljoonaa, jotka oli ollut tarkoitus kerätä eri budjettikohdista puistoalueiden ja jokiranta-alueen suunnitteluun ja ehostamiseen, jouduttiin kaupungintalolla taloudellisen tilanteen heikentyessä pyyhkimään yli.

Niinpä Pori Jazz 66 ry kutsui kesäkuun puolivälissä kaupunkilaiset talkoisiin kunnostamaan ja siistimään festivaalialuetta, raatihuoneen ympäristöä, rantamakasiinia ja puuvillatehtaan sisätiloja. Kaikki kynnelle kykenevät toivotettiin tervetulleiksi haravin, lapioin ja harjoin. Talkoolaisille oli tarjolla hernekeittoa, kaljaa, kahvia, pullaa ja jazzin kitinää. Montaakaan ei tullut.

Keskellä klassista jokiranta-aluetta sijaitseva entinen satamakonttori saatiin vihdoin käyttöön: Pori Jazz avasi siinä kesäkahvilan, joka siitä pitäen on tunnettu Cafe Jazzina.

Edellisenä kesänä oli havaittu yleisökato Porin leirintäalueilla. Ennennäkemätön vaurauden aika, 1980-luvun loppu, oli alkamassa, ja se näkyi vaatimustason kaikinpuolisena kasvamisena. Jazzvieraat hakivat kattoa päänsä päälle, teltta ei ollut enää vaihtoehto Porin tunnetusti arvaamattomassa jazzsäässä. Festivaalikeskus ja kaupungin matkailutoimisto olivat kesäkuun alussa tukehtua majoitustilauksiin. Mitään ei ollut enää tarjolla. Yli 200 tyhjillään olevaa työsuhdeasuntoakin oli jo bookattu yli 600 hengen majoitustiloiksi.

Jazzkadulle rakennettiin kaksi lavaa. Musiikkiohjelmisto suunniteltiin edellistä vuotta selvästi tasokkaammaksi monine ulkomaisine huippumuusikoineen. Samalla suuri osa kadun konserteista muuttui maksullisiksi.

© Copyright Pori Jazz