1979*.jpg./imagesArray ( [0] => ./images/1979_finnair.jpg ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/1979.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 1979

Atte ja Petteri julkistavat kiukkunsa
Puoleltapäivin jatkui kuin jatkuikin Peter von Baghin ja Atte Blomin elokuvaesitelmien sarja. Tällä kertaa alustajat analysoivat filmin keinoja käyttää musiikkia: live-kuvauksia, hyviä playback-esityksiä, kuinka musiikkia voi kuvittaa. Atte ja Petterit olivat laajentaneet skaalan nykyjazzista punkrockiin. Petteri ja Atte toivat nyt laajasti julkisuuteen pari vuotta muhineen kiukkunsa. "Pori Jazzin järjestäjät suhtautuvat kielteisesti elokuvatapahtumaan. Se on heidän mielestään pakollinen kylkiäinen, jota on vaikea lopettaa, koska se on saanut niin suuren suosion. Rahaa siihen ei haluttaisi satsata ollenkaan", he kertoivat (Savon Sanomat 14.7.1979).Kangas ei ollut halunnut maksaa Euroopan parhaan jazzfilmikokoelman omistavalle välittäjälle muutamaa sataa markkaa ainutlaatuisista filmiklassikoista, joten Aten ja Petterin suorat suhteet materiaalin lähteelle olivat katkenneet (UA 19.7.79).

Samana päivänä avattiin Porin Taidemuseo, josta oli tuleva toinen valtakunnallisesti merkittävä porilainen kulttuurilaitos. Maire Gullichsen-Nyströmerin lahjoittaman taidekokoelman ympärille perustetun museon kutsuvieraat kuulivat East Bottom Dixiemenin jazzversion Porilaisten marssista, minkä jälkeen opetusministeriön Mr. Kulttuuri, osastopäällikkö Olli Närvä avasi ensimmäisen näyttelyn.

© Copyright Pori Jazz