1974*.jpg./imagesArray ( [0] => ./images/1974_art_ensemble_of_chicago.jpg [1] => ./images/1974_goodrick_co.jpg [2] => ./images/1974_pekka_poyry.jpg [3] => ./images/1974_sarmanto_co.jpg [4] => ./images/1974_uusi_silta_kirjuriin.jpg ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/1974.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 1974

Ravintolat luistavat jameistaPori Jazz 74 päätettiin aloittaa ulkoilmakonsertilla, jotta kaupunkiin saapuva yleisö tavoittaisi heti todellisen festivaalitunnelman. Toinen syy oli, että vain ulkoilmakonsertit tuottivat festivaalin taloudellisen tuloksen; sisäkonsertit olivat aina tappiollisia.

Rantasipi-yhtiöiden uuden hotellin ravintolasaliin mahtui tuhat henkeä. Tilat olivat enemmän kuin tarpeen, kun kaksi keskustassa sijaitsevaa perinteistä jamipaikkaa, Satakunta ja Juhana Herttua, olivat jo ilmoittaneet, että kesän 1974 jamit eivät kiinnostaneet.

Porilaisravintoloiden suhtautuminen oli muuttunut: ennen kilpailtiin jamien saamisesta, mutta nyt oli havaittu, että paikat täyttyivät viikonloppuina muutenkin eikä tuloja tarvinnut jakaa jazzyhdistyksen kanssa.

© Copyright Pori Jazz