1972*.jpg./imagesArray ( [0] => ./images/1972_cannonball_co.jpg [1] => ./images/1972_kirjuri.jpg [2] => ./images/1972_teatterissa_corea.jpg [3] => ./images/1972_teljanhovi_jamit.jpg ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/1972.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 1972

Ensimmäinen takaus nostetaanYleisöä oli 35 000 henkeä. Maksullisiin tilaisuuksiin myytiin lippuja vain 20 000, ja kun lippujen hintoja oli laskettu, taloudellinen tulos ei ollut tyydyttävä. Talousarvion noin kymmenen prosentin ylitys johtui muutamista odottamattomista seikoista: sävellyskilpailun uudesta esityskoneistosta, yllättävistä matka- ja majoituskuluista sekä leirintäalueiden vartioinnista ja käymälöiden järjestämisestä.

Festivaalin päättyessä järjestäjät eivät vielä tienneet, jouduttaisiinko takauksia tappion varalta vihdoinkin nostamaan. Viikon kuluttua oltiin viisaampia. Risto Ennekari, Pekka Gronow ja Jyrki Kangas kävivät jättämässä opetusministeri Holapalle selvityksen festivaalin taloudellisesta tuloksesta. Budjetin loppusumma oli noussut yli 250 000 markan, ja tappio oli 20 908 markkaa.

Oli tullut vuoro ensimmäistä kertaa nostaa opetusministeriön myöntämä tappiontakaus. Hetki oli historiallinen, ja valokuva jazzjärjestäjien edustajien ja ministerin tapaamisesta julkaistiin laajalti lehdistössä.

© Copyright Pori Jazz