1972*.jpg./imagesArray ( [0] => ./images/1972_cannonball_co.jpg [1] => ./images/1972_kirjuri.jpg [2] => ./images/1972_teatterissa_corea.jpg [3] => ./images/1972_teljanhovi_jamit.jpg ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/1972.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 1972

Aatteet ja vaatteet kaupanJo lähes ohitettu hippikausi leimasi vielä festivaalien tavaratarjontaa. Perinteisten makkara-, limu-, jäätelö- ja paitakauppiaiden lomaan oli tullut uutta lajitelmaa: kiinalaisia julisteita, chileläisiä vöitä ja kellonhihnoja, koruja, kynttilöitä, ehkäisyvälineitä ja rahaa. Kirjurinluodon makkara- ja limsamyyjät osoittivat oppineensa mannermaisia tapoja: hinnat oli nostettu festivaalin ajaksi, ja riisto sujui niin, että valpas lehdistö kiinnitti asiaan huomiota.

Myös erilaiset mielipideryhmät kukoistivat saarella. Jaettiin ja kaupusteltiin lehtisiä, kirjoja ja monisteita. Ajalle tyypilliseen tapaan erityisesti vasemmistoryhmät olivat hyvin esillä, ja hylättyjä Tiedonantajia näkyi ympäri Kirjurinluotoa. Vietnamin kansan hyväksi myytiin tavaraa ja kerättiin rahaa. Osa yleisöstä jäi jazzjuhlien päätyttyä kaupunkiin odottamaan sunnuntai-iltana alkavia Taistelevan työväenkulttuurin päiviä.

© Copyright Pori Jazz