1972*.jpg./imagesArray ( [0] => ./images/1972_cannonball_co.jpg [1] => ./images/1972_kirjuri.jpg [2] => ./images/1972_teatterissa_corea.jpg [3] => ./images/1972_teljanhovi_jamit.jpg ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/1972.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 1972

Palvelut kehittyvätPalveluverkosto alkoi kehittyä. Jazzcampingilla oli siirrettäviä käymälöitä ja pesupaikkoja, molemmilla leirintäalueilla Suomen Punaisen Ristin ensiapupäivystys, ja A-klinikka oli poikkeuksellisesti auki myös viikonlopun.

Maakunnan ykköslehti Satakunnan Kansa todisti kaiken olevan valmiina: otsikolla "Alko, poliisi ja taksi valmiit ottamaan vastaan jazzvieraat" lehti kertoi, että järjestys- ja rikospoliisien lomat oli jälleen peruutettu viikonlopun ajaksi ja lisäksi Poriin oli pyydetty apuvoimia Liikkuvasta poliisista. Kaupungin kaikki taksit olivat tulossa ajoon. Alkon Porin-liikkeisiin oli nyt varastoitu riittävästi nuorison suosimia mietoja viinejä, ja myyjien vapaapäivät oli siirretty viikonvaihteen yli.

Yksi viime hetken vastoinkäymisistä sattui Kirjurinluotoon valmistetulle irtokäymälälle: 15-metrinen käymälä ei mahtunut 9-metriselle lossille. Kirjurinluodossa oli vakituisesti vain yksi käymälä, ja nyt odotettiin lähes 10 000:tä ihmistä! Irtokäymälöiden vuokraajille tuli suhdannehuippu.

Monet asiat tapahtuivat ensimmäisen kerran Pori Jazzin historiassa. Ensi kertaa oli vuokrattu festivaalin käyttöön muutama auto, joilla pääesiintyjiä haettiin Helsingistä. Valtakunnan ministeri tuli ensimmäisen kerran esiintymään julkisesti jazzfestivaalilla. Ensimmäisen kerran järjestäjät ilmoittivat, ettei ulkokonsertteja sateen sattuessa siirrettäisi sisätiloihin. Minne tuhannet ihmiset enää olisivat mahtuneetkaan?

Lähes kaikki sisätilaisuudet myytiin loppuun ennen juhlien alkamista. Sekä vakinainen Isomäen campingalue että toistamiseen avattu jazzleirintä Nyrkkilänpuistossa olivat täyttyneet jo pari päivää ennen alkua.

© Copyright Pori Jazz