1968*.jpg./imagesArray ( [0] => ./images/1968_don_cherry.jpg [1] => ./images/1968_jorma_uotinen.jpg [2] => ./images/1968_otavan_jamit.jpg [3] => ./images/1968_torikeikalle.jpg [4] => ./images/1968_tytto_torilla.jpg [5] => ./images/1968_woods_dylag.jpg ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/1968.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 1968

Popparit löytävät jazzfestivaalinKaikki tähänastiset konsertit olivat loppuunmyytyjä; sekin uutta Porissa. Järjestäjät olivat myyneet lippuja liikaa, joten osa yleisöä joutui seisomaan käytävillä ja ovenpielissä. Pientä närää, mutta ei suurempaa meteliä.

Myös Art Taylorin johtama maailmankuulun symbaalinvalmistajan Avedis Zildjian -yhtiön rumpuklinikka hotelli Otavassa veti täyden salin lähinnä jazzmuusikoita ja lehtiväkeä. Taylor kutsui kanssaan esiintymään porilaisen Esko Rosnellin.

Kirjurinluodon pääkonsertissa lauantaina kello 18 esiintyivät kaikki festivaalin pääsolistit ja -yhtyeet. Yleisöä oli pilvettömässä mutta koleassa illassa yli 3 000 henkeä. Järjestäjien yleisöodotuksista kertoi se, että sään huononemisen varalta oli varattu Yhteislyseon sali, jonne mahtui 1 500 henkeä.

Näkyvä uusi ilmiö oli pop/hippinuorison suuri määrä. Ensimmäiset kaksi Porin festivaalia olivat olleet jazzinharrastajien oma juhla; nyt festivaali näytti ensi kertaa laajentuvan myös jazzia enemmälti harrastamattoman nuorison kokoontumistilaisuudeksi.

© Copyright Pori Jazz