1968*.jpg./imagesArray ( [0] => ./images/1968_don_cherry.jpg [1] => ./images/1968_jorma_uotinen.jpg [2] => ./images/1968_otavan_jamit.jpg [3] => ./images/1968_torikeikalle.jpg [4] => ./images/1968_tytto_torilla.jpg [5] => ./images/1968_woods_dylag.jpg ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/1968.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 1968

Kaikille ei ollut sijaa majatalossaPienehkön kaupungin ja ulkopuolelta saapuvan suuren yleisön epäsuhta näkyi konkreettisesti ensimmäisen kerran: melkoinen osa festivaaliyleisöstä jäi ilman majapaikkaa. Edellisten vuosien kävijät olivat oppineet varaamaan hotellihuoneensa ja paikkansa harvoissa jäljellä olevissa matkustajakodeissa jo vuotta aiemmin. Leirintäalueet olivat täyttyneet, ja niin porilaiset saivat taivastella viikonlopun ajan puistoissa yöpyneitä kummajaisia.

Lauantain aloitti Atte Blomin kokeilevan elokuvan ja elävän musiikin yhdistelmä elokuvateatteri Jaarlissa. Esitelmäosuudessaan Blom mm. syytti Disneyn elokuvia sadismista ja väkivallasta.

Maksuttoman tilaisuuden yhteistyökumppanina oli Porin kaupungin nuorisotyölautakunta tai oikeammin asialle altis nuorisotoimenjohtaja Alpo Kivimäki, joka ensimmäisenä kaupungin edustajana oli tulossa mukaan myös festivaalin järjestelyihin.

Iltapäivällä oli vuorossa Otto Donnerin 16-miehiseksi laajennettu Treatment, joka esitti Karhulinnassa varta vasten Poriin sävellettyä musiikkia. Lehdistö noteerasi korkealle Donnerin ideat yhdistää jazz ja popmusiikki.

© Copyright Pori Jazz